Det offer Gud vill ha är en förkrossad ande. Ett förkrossat och bedrövat hjärta föraktar du inte, Gud.
Psaltaren 51:19

Världen idag

Tonårsläger i Linköping kopplades upp mot Europa

Flera ungdomar tog emot Jesus när Teenstreets sommarläger gick av stapeln i Linköping nyligen. Lägret brukar vanligtvis hållas i Tyskland, men var i år utspritt över flera länder.

Genom videolänk kunde deltagare i olika länder dock ta del av gemensam undervisning och tävla mot varandra.

Ung · Publicerad 10:00, 17 aug 2021

Missionsorganisationen OM:s årliga tonårsläger samlar normalt runt 3 000 unga i Tyskland och 2019 var det omkring 200 ungdomar som åkte dit från Sverige, berättar en av årets svenska lägerledare, 22-årige Oskar Åblad.

På grund av coronapandemin blev det endast nationella evenemang rent fysiskt förra sommaren, och så även i år. Totalt samlades ett 60-tal ungdomar till lägret i Ryttargårdskyrkan i Linköping den 5–7 augusti.

Oskar Åblad berättar att det i år var fler gemensamma aktiviteter via nätet än förra året, såsom seminarier och tävling i landslag.

– I år hann det förberedas mer och vara mer så att man känner att det är många i Europa som gör det här samtidigt, konstaterar Oskar Åblad.

Lovsångsmöten och aktiviteter hölls däremot lokalt under dagarna.

Bland de svenska tonåringar som deltog fanns 16-åriga Linköpingsborna Alfons Bäckmark och Lianne Eveborn, som uttrycker glädje och entusiasm över lägret.

– Jag känner mig väldigt tacksam för att ha fått träffat massa nya människor att växa i tro tillsammans och samtidigt ha det galet kul! Det enda man saknar är att få vara på plats i Tyskland, skriver Alfons Bäckmark i ett mejl till Världen idag.

– Atmosfären var jättehärlig, alla var så trevliga och inbjudande vilket gjorde det enkelt att prata med folk och delta. Jag tror att det här lägret kommer hjälpa mig i min relation med Gud, då det alltid är enklare att vara kristen tillsammans och att fyllas av Gud på det sättet man gör när fokus är på honom under en längre period, skriver Lianne Eveborn.

Lägerledaren uttrycker å sin sida glädje över att flera personer, som till skillnad från Alfons och Lianne inte hade en tro sedan tidigare, valde att ta emot Jesus under lägerdagarna i Linköping.

– Att bara få smälta vad Gud har gjort är helt fantastiskt, säger Oskar Åblad.

Han berättar att han själv deltog i lägret i Tyskland flera gånger i tonåren.

– Teenstreet har fått hjälpa mig så mycket i att förstå vem jag är, vad Gud säger om mig och hur den personliga relationen till Gud kan uttrycka sig. Jag vill att andra ungdomar ska få uppleva samma sak, säger han.

Jag känner mig väldigt tacksam för att ha fått träffat massa nya människor att växa i tro tillsammans och samtidigt ha det galet kul!

Mississippi bäst i USA på att värna religionsfriheten

USA. Mississippi är den amerikanska delstat som bäst försvarar religionsfriheten och New York är den som... onsdag 28/9 22:00

Är slöjprotesterna början till slutet för mullornas Iran?

Ledare Demonstrationerna i Iran har nu nått en sådan styrka att de utgör ett verkligt hot för landets... onsdag 28/9 00:10

Troende ses som politisk ”belastning”

Ledare Omvalet i måndags av Andreas Norlén (M) till riksdagens talman och nyvalet av Julia Kronlid (SD)... onsdag 28/9 00:00

Ett svar på frågan om Israels styrka

Israelkrönika Många har frågat sig hur det judiska folket har kunnat bevaras som ett folk och en kultur under de... onsdag 28/9 00:10

Res dig och skaka stoftet av dig

Vardagskrönika Sitter du kvar i gamla vanor, gamla attityder, och låter du ditt gamla liv påverka och tala till... onsdag 28/9 00:00

Ny dokumentär förevigar Sean Feuchts lovsångsturné

USA. När de amerikanska myndigheterna försökte tysta lovsången under coronapandemin klev Sean Feucht... onsdag 28/9 13:00
E-tidning
Magasin
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier