Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Signe tipsar

Youtubern Signe Anna tipsar om sociala medier, poddar, böcker och filmer för unga kristna.

Ung · Publicerad 00:00, 16 maj 2023

Tori & Chad

Beskrivning: Tori & Chad är ett kristet par som på sin Youtubekanal låter följarna hänga med i deras vardag och man får följa deras väg med Jesus.

Varför följa? Tori & Chad är relaterbara, ödmjuka och har förmågan att i samma video dela glädje och sorg. Med ett stort fokus på Jesus inspirerar de sina följare, inklusive mig, att hela tiden söka honom.

Signes tips: Till dig som tycker om att prata kärleksrelationer och äktenskap – här är något för dig!

Thrive Bible

Beskrivning: Thrive Bible är en bibel och andaktsbok för kvinnor som vill lära känna Gud djupare och följa honom närmare.

Varför läsa? Här får man både bibel och andakt i samma bok, vilket gör att man efter varje bibelkapitel får möjlighet att reflektera över vad man precis läst och ställa sig frågan: ”Hur kan jag applicera Bibeln i mitt liv och i min vardag?”

The Chosen

Beskrivning: The Chosen är en serie som handlar om Jesu liv på jorden.

Varför titta? The Chosen ger en inblick och känsla för hur det var när Jesus vandrade på jorden. Att lämna allt man äger, vända om och i varje del av sitt liv bjuda in Jesus är något vi får se mycket av i serien, vilket är både uppmuntrande och utmanande!

Vad jag önskar jag vetat innan vi gifte oss

Beskrivning: Boken handlar om vikten av att planera ditt äktenskap innan du planerar ditt bröllop.

Varför läsa? Att bli medveten och få förståelse för att alla svårigheter inte plötsligt löser sig så fort man gift sig, är nyttigt för alla som är på väg att ingå en relation eller äktenskap.

Signes tips: Förberedelse och kommunikation ”is the key”!

Texas stoppar skolböcker med sexuellt innehåll

USA. Böcker med ”sexuellt explicit” material ska förbjudas från skolbibliotek i Texas, enligt en ny lag... tisdag 30/5 11:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00