Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Ladda med böcker inför läslovet

Nästa vecka går hela Sveriges skolor på höstlov – eller läslov som det numera heter. Här tipsar vi om härliga böcker att ha när man kryper ner under en filt med en kopp varm choklad.

Ung · Publicerad 09:00, 27 okt 2018

Sedan 2016 går höstlovet som äger rum vecka 44 varje år under namnet läslovet. Tanken är att inspirera till läsning på samma sätt som sportlovet uppmanar till vinteraktiviteter under en särskild vecka på året.

Hanna Blixt, författare från Leksand, som gett ut böckerna om Sagofallen och i somras även den fristående boken Äventyret på Hildasholm, ger sitt bästa läslovstips.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...