Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Gymnasieelever evangeliserar genom tröjor med bibelord

Man måste inte vara ute på gatan och predika – det finns fler sätt att sprida evangelium på. Det menar fem elever från Ansgargymnasiet i Uppsala, som vill sprida det kristna budskapet genom att sälja luvtröjor med bibelord på.

Ung · Publicerad 07:00, 6 mar 2021

Precis som många andra gymnasieelever runt om i Sverige fick eleverna i årskurs 2 på Ansgargymnasiet i höstas möjligheten att driva ett eget företag i en kurs i Ung företagsamhet, även kallat UF. Och för de fyra eleverna Sarah Rosvall, Lucas Nordin, Julia Lundberg och Jennifer Lövquist på samhällsprogrammet, samt Marcus Pettersson på teknikprogrammet, gick det väldigt fort att komma på vad de ville göra.

– Jag vet egentligen inte hur jag kom på det. Men jag var lite inne på skol-hoodies först, eftersom vi vet att andra har det, och sedan tänkte jag ett varv till. Vi går ju ändå på en kristen skola och vill hjälpa till att sprida budskapet om Jesus, säger Sarah Rosvall.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00