Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Tim Keller: Vad jag lärde mig av de kristna i Kina

Även om vi kristna i väst ofta kan tala om hur vi får utstå förföljelse för vår tro behöver vi sällan prövas på detta område på det sätt som våra bröder och systrar i Asien har fått göra, skriver pastorn Tim Keller i förordet till en bok om den kinesiska kyrkan.

Med utgångspunkt i Jesu ord i Bergspredikan ger han fyra viktiga nycklar för att förstå liksom urskilja vad förföljelse innebär.

Tro och Liv · Publicerad 07:00, 4 okt 2022

Många kristna i väst är bekymrade över att vårt sekulära samhälle blir alltmer ogästvänligt gentemot kristen tro och kristet liv; vi känner oss allt oftare förföljda. Jag vill inte på något sätt förminska den motvind vi nu möter i de länder som tidigare konstituerade kristendomen. Men, för att få ett absolut nödvändigt perspektiv, måste vi lyssna till rösterna från troende i de delar av världen där motståndet är långt mer genomgripande och ofta i form av våld.

Sådan är situationen för kristna i stora delar av Asien, i öst, syd och väst. De får i sanning erfara vad Herrens ord innebär: ”Saliga är ni när människor hånar och förföljer er och ljuger och säger allt möjligt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, för er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er” (Matt 5:11–12).

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10