Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Råd till kristna föräldrar i en sekulariserad tid

Vilka redskap har vi för att våra barn och barnbarn ska få en egen önskan att vandra med Gud? Den frågan ger prästen Yngve Kalin svar på i denna text om föräldraskap där han tar relationen mellan Timoteus och hans mor och mormor som exempel.

Tro och Liv · Publicerad 14:00, 4 nov 2022

”Nåd, barmhärtighet och frid från Gud Fadern och Kristus Jesus, vår Herre” (2 Tim 1:2). Aposteln Paulus uppmuntrande ord till den unge Timoteus som vi läser i episteltexten för denna söndag, enligt tredje årgångens läsning, ger anledning till reflektion om hur tron traderas, eller om man så vill överlämnas, till framtida generationer.

Paulus skriver vidare: ”Jag tänker på den uppriktiga tro som finns hos dig, den tro som först fanns hos din mormor Lois och din mor Eunike och som nu, det är jag övertygad om, också finns hos dig” (v 5). Det finns en hemlighet gömd här: den roll mormodern och modern spelade i Timoteus liv och som bidrog till vem han blev och hur Herren kunde använda honom och ta honom i sin tjänst.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10