Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Lewi Pethrus om organisationen Kristet samhällsansvar (KSA)

”Stora skaror av kristna ägnar sig inte alls åt politiskt arbete, men genom att bli vägledda att rösta på kristna kandidater kan också dessa få göra en effektiv insats, då det gäller att i kristen riktning utforma vårt samhälle”, skriver Lewi Pethrus i boken Valen och moralen från 1958.

Tro och Liv · Publicerad 00:00, 11 aug 2022

Vi tror inte att något riksdagsmannaval kan ge oss en andlig väckelse, men det kan bidra till att undanröja hinder för en väckelse. Vi tror inte heller att kristna samhällsreformer ensamma kan åstadkomma andlig väckelse.

Men den kristna väckelse som i Sveriges nuvarande läge inte gör en insats för att förbättra de moraliska förhållandena, den väckelsen är enligt vår mening inte djupgående nog. Den aktion som en del kristna här i landet nu gör för att hävda de kristna värdena, kan nog i sin mån bidraga till en andlig väckelse, men den är framför allt en följd av den andliga väckelse som faktiskt pågår ibland oss.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00