Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Foto: Pixabay

Inkarnationen var nödvändig

Varför var det nödvändigt för Gud att bli människa. Jo, för att bara en människa kunde ta på sig den synd som begåtts av människor. Det förklarar docent Anders Gerdmar i en text om inkarnationen. Jesus kom för att genomföra det saliga bytet, att återställa Guds avbild i människan, skriver han.

Tro och Liv · Publicerad 00:00, 24 dec 2019

Man kan undra hur stämningen var i himlen efter Adams och Evas fall: Tänk att de kunde byta ut att vara Guds avbilder, Guds vänner, Guds konungsliga förvaltare av skapelsen, mot ett liv i synd. Guds plan från evighet var ju att få en son på jorden, Adam, son till Gud (Lukas 3:38)!

Nu hade satan lyckats. Adam och Eva hade ju fått ett val: De kunde säga ja till Guds vilja och nej till synden, döden och djävulen. Men högmodet låg nära och i frestelsens stund tog det över. I stället för att ha gemenskap med Fadern, miste de den sanna gudslikheten och blev utestängda från paradiset.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00
E-tidning
Senaste magasinen