Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Foto: Julia Nordh

Sälj inte ut evangeliet för det som är politiskt korrekt

För kristenhetens del lever man i farlig omedvetenhet om sitt eget läge. Likt Esau har kyrkan sålt sin trovärdighet mot att få njuta acceptansens grynvälling, skriver Sven Nilsson.

Tro och liv-serie · Publicerad 08:00, 23 jan 2020

Sällan har väl samtidigheten mellan samhällets kris och kristenhetens svaghetstillstånd varit lika påfallande som under de senaste årtiondena i Sverige. Det som trots allt håller ihop landet är de demokratiska institutionerna på olika nivåer, medan regering och riksdag ägnar sig åt det politiska spelet.

För kristenhetens del lever man i farlig omedvetenhet om sitt eget läge. Likt Esau har kyrkan sålt sin trovärdighet mot att få njuta acceptansens grynvälling. Situationen påminner om dialogen mellan Gud och sitt folk under profeten Malakis tid. Herren sade: En son hedrar sin far och en tjänare sin herre. Men om jag är en far, var är då hedern jag borde få? Och om jag är en herre, var är då vördnaden för mig?” (Mal 1:6).

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37
E-tidning
Senaste magasinen