Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Med sårmärkta fötter spreds det glada budskapet till fots

Deras första församlingsplantering hade 18 medlemmar. Bara 20 år senare hade deras församlingsrörelse vuxit till tiotusental medlemmar för att idag omfatta tiotals miljoner. Daniel Berg och Gunnar Vingrens arbete i Brasilien är tydliga exempel på att man inte ska förakta den ringa begynnelsen.

Tro och liv-serie · Publicerad 10:18, 14 apr 2023

Daniel Berg och Gunnar Vingren var Brasilienmissionärerna som när de anlände till landet saknade språkkunskaper, kontakter och uppbackning hemifrån. Men hundra år senare har den rörelse som de svenska pionjärerna startade flera miljoner medlemmar. Och församlingsrörelsen som de grundande bara fortsätter att växa.

USA, 1909. Daniel Berg och Gunnar Vingren är i bön i ett hem utanför Chicago då ett profetiskt tilltal kommer. Gunnar berättar: ”Den ena brodern, som hette Adolf Ulldin, fick så en dag genom den helige Ande uttala underbara ord och ting.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Texas stoppar skolböcker med sexuellt innehåll

USA. Böcker med ”sexuellt explicit” material ska förbjudas från skolbibliotek i Texas, enligt en ny lag... tisdag 30/5 11:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00