Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Marta och Maria är båda föredömen på en Jesu lärjunge

Var för sig skildrar systrarna Marta och Maria ett exempel på lärjungaskap – den ena praktisk och insiktsfull, och den andra mer känslosam i andakt och tillbedjan. Och Jesus visar tydligt att båda hade en plats som hans lärjungar, skriver Henrik Steen.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:30, 5 aug 2022

I den första artikeln såg vi hur kvinnor vandrade med Jesus som hans lärjungar och var de första som fick berätta för världen att Jesus uppstått från de döda. Nu ska vi se vad två kända systrar kan lära oss om lärjungaskap.

”Medan de var på väg kom Jesus in i en by, och en kvinna som hette Marta tog emot honom i sitt hem. Hon hade en syster, Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Marta däremot var upptagen med alla förberedelser, och hon kom fram och sade: ’Herre, bryr du dig inte om att min syster har lämnat mig att sköta allting själv? Säg nu till henne att hon hjälper mig.’ Herren svarade henne: ’Marta, Marta, du bekymrar dig och oroar dig för så mycket. Men bara ett är nödvändigt. Maria har valt den goda delen, och den ska inte tas ifrån henne’” (Luk 10:48–52).

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Hans rike ska aldrig ta slut

Ängeln Gabriel besöker en tonårsflicka i Nasaret och säger till henne de mest fantastiska saker:... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10