Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Latter Rain-väckelsen berörde Sverige på 50-talet

1950-talet inleddes på många håll med andliga förnyelsevindar, många av dem inspirerade av skeenden i USA. I Sverige var flera förnyelserörelser på gång men fick inte tillfälle att blomma ut till följd av religionspolitik och låsta positioner. Den så kallade ”Latter Rain”-väckelsen begränsades därför till en församling i Stockholm, skriver Börje Norlén i denna första del av två om Latter rain.

Tro och liv-serie · Publicerad 07:00, 25 mar 2022

Åren efter andra världskriget var det många andefyllda kristna på olika håll i världen som såg tecken på att tiden för Jesu tillkommelse kommit närmare.

Ett sådant tecken var bildandet av staten Israel 1948, då judarna fick återvända till sina förfäders land. Direkt förklarade stora delar av arabvärlden det lilla landet krig. Men mot alla odds försvarade denna folkspillra – nästan utplånad av Förintelsen – sin rätt till landet, mot en numerärt överlägsen motståndare, rustad till tänderna.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00