Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Den tjänare som Bibeln talar om väljer att tjäna andra, inte för att personen måste utan för att den vill. Annars blir det slaveri. Att tjäna andra är att se andra och att hjälpa dem med deras behov så långt det är möjligt. Foto: Lightstock

En strängare dom för ledaren

Andligt ledarskap innebär att vara både lärare och förebild för den grupp man fått i uppgift att leda. En ledare har därför ett större ansvar än andra och kommer att dömas strängare av Gud, skriver Anethe Carlsson.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:00, 11 jul 2019

Jakob skiver i sitt brev att en biblisk lärare kommer att ”få en strängare dom (Jak 3:1). Andligt ledarskap innebär att vara både lärare och förebild för den grupp man fått i uppgift att leda. En ledare har därför ett större ansvar än andra och kommer att dömas strängare av Gud.

I en not till en av våra bibelöversättningar står det följande angående denna vers i Jakobsbrevet: ”Ju högre värdesatta bland människorna, desto allvarligare krav av sann rättvisa; och ju mer hyckleri, desto hårdare dom.”

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37
E-tidning
Senaste magasinen