Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Att vara behärskad, självbehärskad, är en Andens frukt och speglar en god karaktär hos en ledare. Foto: Istockphoto

Karaktär bättre än talang

En andlig ledare måste våga titta in i sitt eget liv för att se efter hur man själv är och gör i olika situationer, inte försköna eller förtränga utan se både brister och fördelar. Guds ord talar inte om talang men väl om karaktär, betonar Anethe Carlson.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:00, 2 jul 2019

Det man ser först hos en människa är hennes talang. Det är lätt att bli imponerad. I rätt sammanhang blir det uppenbart vilken talang en person har. Är man talangfull när det gäller att spela fotboll syns det så fort det kommer fram en boll. Man brukar tala om att vara vän med bollen.

Men talang säger egentligen ingenting om hur bra en fotbollsspelare kommer att bli. Det som avgör är om den talangfulla personen är villig att utveckla sin talang, träna hårt och underordna sig ledare. Den som inte kan acceptera fotbollscoachens spelidé, inte är villig att spela tillsammans med andra i laget, kommer aldrig att vinna några matcher.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Beklagligt att partitaktik tog över migrationsfrågan

Ledare Frågan om migration har hela denna vår simmat under ytan i svensk inrikespolitik, utkonkurrerad av... tisdag 7/7 15:40

Det är hög tid att pressa Kina

Ledare Den nya stormakten Kina toppar våra nyhetssidor – och det är inte goda nyheter. Varken när det... tisdag 7/7 07:15
E-tidning
Senaste magasinen