Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Foto: Julia Nordh

Evangelistens viktiga tjänst

Växande församlingar kännetecknas av att varje medlem är fylld av iver att leda nya människor till tro. Det är när kyrkan vänder sitt hjärta utåt, mot dem som ännu inte lärt känna Jesus, som hon bevaras i den första kärleken, skriver Ingemar Helmner.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:00, 19 sep 2019

Grunden för all kristen verksamhet är den missionsbefallning Jesus gett oss lärjungar. Den är både tydlig och utmanande: Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar!(Matt 28:19). Kyrkan är inte till för sig själv. Guds församling är inte ämnad att vara en klubb för inbördes beundran, en förening som bara har fokus på egen uppbyggelse och trivsam gemenskap.

Nej, vi har vunnits för att vinna andra! Denna längtan, och heta passion, har alltid varit ett signum för levande kristendom. Och det är när kyrkan vänder sitt hjärta utåt, mot dem som ännu inte lärt känna Jesus, som hon bevaras i den första kärleken. Växande församlingar kännetecknas av att varje medlem är fylld av iver att leda nya människor till tro.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Beklagligt att partitaktik tog över migrationsfrågan

Ledare Frågan om migration har hela denna vår simmat under ytan i svensk inrikespolitik, utkonkurrerad av... tisdag 7/7 15:40

Det är hög tid att pressa Kina

Ledare Den nya stormakten Kina toppar våra nyhetssidor – och det är inte goda nyheter. Varken när det... tisdag 7/7 07:15
E-tidning
Senaste magasinen