Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Så till min dotter, och alla döttrar, säger jag nu: Jag vill rädda båda liven.

Samhällskrönika · Publicerad 00:00, 18 feb 2020

Visst kan man hamna i väldigt oväntade samtal när det gäller abort? Inför att vi skulle vara med på Livets marsch förra året hade jag ett sådant samtal. Jag försökte på ett begripligt sätt förklara för min åtta-åring varför det utförs aborter. Om igen, vi hade pratat om det tidigare, spände hon ögonen i mig och sa: ”Mamma,  varför får man döda barn bara för att de är så små? Det är  fel!” Ögonen som borrade sig djupt in i mig sade också: ”Jag litar på dig, tänker du bara stå och låta det här hända?”

Under själva marschen från Sergels torg mötte oss en grupp mestadels unga tjejer som inte delade vår syn på abort och livets början. De spände också ögonen i oss, och från dem kom ett annat rop: ”Varför vill ni bestämma över vad andra gör med sin kropp?”

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Professor: ”Många patienter kommer att väljas bort”

Coronapandemin. Vården kan behöva välja bort patienter som har goda utsikter att klara sig. Det säger Lars Sandman,... fredag 3/4 15:16

Aftonbladetkrönikör: Jag knäppte mina händer

Coronapandemin. I tider av kris söker sig människor mot Gud. Britta Svensson, krönikör på Aftonbladet, berättar om... fredag 3/4 10:55

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa... torsdag 2/4 00:10

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa...