Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.
Johannesevangeliet 8:32

Världen idag

I denna tid då många människor upplever hopplöshet, behövs de som förtröstar och hoppas på Gud.

Samhällskrönika · Publicerad 00:00, 7 jan 2020

Häromdagen hälsade jag på min moster som heter Gudrun. Hon har varit missionär i Zaire och jag minns att när jag var liten så kom hon och hälsade på, och vi fick titta på diabilder samtidigt som hon berättade om många spännande saker hon hade varit med om. Gudrun och jag kom att prata om gamla tider och om hur det var när det bildades en församling i Snällsböke i Hinneryd socken i Småland, och hur man så småningom byggde ett kapell för att kunna samlas i.

Någon gång på 1930-talet började Josef i Sjöatorp samla människor till bön i sitt hem. Man hade hört talas om Andens dop och man hungrade och längtade efter mer av Gud. Människor strömmade till och man började få ont om plats hemma på gården. Drömmar började formas om att få ha en egen samlingsplats, ett bönehus som kunde ta emot många fler människor. Man började med stor förväntan be och söka Gud om en plats att kunna bygga ett kapell på och fira gudstjänst i. Deras förväntan blev uppfylld och genom bön, tro och hårt arbete stod det snart ett vackert rött kapell i Snällsböke. Man välkomnade bygdens barn till söndagsskola och man samlades ofta till bön och många blev välsignade av arbetet. Samma sak har skett på många platser i vårt land, man har längtat efter mer, man har förväntat sig större saker och många bönehus har byggts i Sverige under 1900-talet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Mer än 42 miljoner aborter under 2019

Statistik. Under förra året genomfördes 42,2 miljoner aborter globalt, enligt sajten Worldometers. Samtidigt visar ny forskning att fler kvinnor än vad som...
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...