Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.
Johannesevangeliet 8:32

Världen idag

Det blev en rörande händelse som ingen av de närvarande någonsin lär glömma.

Samhällskrönika · Publicerad 00:00, 24 dec 2019

Ryska medborgare har verkligen skäl att hata tyska soldater. När Hitler angrep Sovjetunionen valde han att både öppet och ännu mera i lönndom frångå regler och traditioner kring krigföring – han gjorde kriget värre än vad det redan var. Icke desto mindre bevittnade jag en överraskande varm gest av en ryss gentemot en tysk soldat.

Som research-ansvarig för olika tv-produktioner om andra världskriget har jag fått vara med när starka scener har spelats in. Men några av de starkaste scenerna har utspelat sig när kamerorna inte var med. Den händelse jag nu ska berätta om började med att jag ute på den ryska tundran vid ishavet lärde känna två ryska ”sökare”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rekordmånga säkerhetshot bland asylsökande

Samhälle. Antalet personer som söker uppehållstillstånd och som Säpo bedömer som säkerhetshot nästan trefaldigades i fjol. Enligt Migrationsverket beror det på...
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...