Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Volontärer gör sommarkonferenserna möjliga

Att hjälpa till frivilligt handlar inte bara om att spara pengar. Frivilligt arbete ger även mycket tillbaka till dem som ger av sin tid – något två volontärer kan vittna om.

Reportage · Publicerad 08:00, 15 jun 2018

Mycket av verksamheten i frikyrkor och deras verksamhet bygger som bekant på frivilligt arbete. Och det kanske är extra tydligt när det kommer till alla de sommarkonferenser som anordnas varje år.

– En konferens utan volontärer skulle innebära antingen ingen konferens alls eller en konferens med mycket höga kostnader och därmed även höga inträdesbiljetter. Det skulle exkludera de allra flesta besökarna, konstaterar Simon Axlycke, som hjälper till på Mattorget på Torpkonferensen sedan många år tillbaka.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...