Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

"Vi har omkring 2 500 biblar i vårt museum"

Ett fragment av Johannesevangel-iet från 300-talet och en bibel som tillhörde Elvis Presley. Det är några av föremålen som finns på bibelmuseet i Washington. – Man får en omedelbar koppling till historien när man har föremålen framför sig, säger professor Jeff Kloha, ansvarig för museets samlingar.

Reportage · Publicerad 14:00, 30 dec 2017

I väl förslutna containrar, från olika platser i världen, har tidiga exemplar av biblar, historiska föremål från Bibelns tid och fragment av bibeltexter skeppats in till Washington DC. Efter kontroll av dokument och förordningar har föremålen förts in The Museum of the Bible:s nyrenoverade lokaler mitt i huvudstaden.

Nu kan de beskådas av amerikaner och turister från världens alla hörn.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...