Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Venos fann trygghet i den kristna tron

I Iran blev hon misshandlad av sin man i 20 år. Nu har tron på Jesus gett henne frid och trygghet. Venos har varit i Sverige lite mer än ett år. Framtiden är fortfarande osäker, men hon litar på Gud.

Reportage · Publicerad 09:00, 16 jan 2019

Venos* kommer från Iran, där hon liksom de flesta räknade sig som muslim. Hon blev tidigt bortgift med en man som missbrukade narkotika och misshandlade henne.

Men när hon berättade för sin familj vad maken gjorde mot henne, och att hon därför ville skilja sig, gjorde hennes egen bror och pappa klart för henne att en hustru inte kan anmäla sin man. Underförstått fanns det ingen annan väg för Venos än att acceptera sin situation. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...