Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Västafrikanska Mali vidöppet för evangelium

I Mali i Västafrika är 95 procent av befolkningen muslimer. Trots det finns här kristna radiosändningar på 30 starka Fm-stationer, och en lokal församlingsrörelse har stor frihet att leda människor till tro och dop.

Reportage · Publicerad 09:10, 17 jul 2018

Trots extrem torka och vattenbrist döps sex unga människor till Kristus i en by söder om Malis huvudstad Bamako. I kyrkans dopgrav har man fått ihop till några decimeter djupt vatten och dopkandidaterna tvingas ställa sig på knä för att pastor Paul ska lyckas doppa dem helt i den knappt halvfyllda dopgraven.

Men glädjen är det inget fel på, trots att fem av de sex nydöpta har muslimsk bakgrund och därmed kan förvänta sig trakasserier och kanske förföljelser på grund av sin nyvunna, kristna tro.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...