Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Välkomnar unga israeler till Sverige

Ett nytt sätt att välsigna Israel, Öppna hem för israeler, presenteras i dagarna i de nordiska länderna. Kort går det ut på att ta emot israeliska backpackers i sitt hem till självkostnadspris.

Reportage · Publicerad 09:00, 28 jun 2018

Som väl var för Omri Jaacobovich, infödd israel, hade evangeliet om Jesus nått världens yttersta ände när han hittade dit.

Året var 1997 och världens yttersta ände var Christchurch, Nya Zeeland, räknat från jordens centrum, Jerusalem i Israel. Omri Jaacobovich, en backpacker på resa efter avslutad militärtjänst i Israel, kom att bo på ett vandrarhem som drevs av en kristen kvinna. Hon hade förstått Paulus ord om ”först juden, sedan greken”, så att evangeliet först och främst är judarnas.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...