Saliga är de ödmjuka, för de ska ärva jorden.
Matteusevangeliet 5:5

Världen idag

Väckelsekonferens med jubel och allvar

Donald Bergagård, Ingemar Helmner och Ove Marcelind var några av talarna när det arrangerades väckelsekonferens i Kåfalla herrgård.

– Om vi är många som tänder små eldar i vår omgivning, så blir det en större eld så småningom, predikade Donald Bergagård.

Reportage · Publicerad 07:00, 1 jul 2022

De gamla läsarsångerna ljöd starkt från konferensladan på Kåfalla herrgård utanför Lindesberg och ladan var fullsatt under hela konferensen. Deltagarna kom från stora delar av landet och även från närområdet. Många musiker medverkade varje möte och på lördagskvällen leddes sången av en stor skara sångare.

Donald Bergagård, initiativtagare till konferensen, hade tillsammans med Ingemar Helmner och Ove Marcelind, huvudansvaret för predikan och mötesledning. Den gemensamma sången leddes av Margot Bohman Ögren.

Förkunnelsen innehöll glädje, uppmuntran, inspiration och även en ton av allvar. Gång på gång betonades att inte bara vänta på ”den stora väckelsen” utan ta de tillfällen som ges i vardagen.

– Om vi är många som tänder små eldar i vår omgivning, så blir det en större eld så småningom. Det ordnas samlingar omkring bön, själavård, helande och andra områden. Det är bra, men börjar det inte bli dags för evangelistsamlingar nu? undrade Donald Bergagård.

Hans evangelistkollega Ingemar Helmner ser ett stort behov att föra den väckelseton som präglade konferensen vidare till en ung generation.

– Jag besöker många församlingar och möter ofta ungdomar som vill dela med sig av sin tro utanför kyrkan. Det vill jag bygga vidare på, förklarade Helmner.

Bibelläraren Ove Marcelind visade många prov på sin speciella förmåga att levandegöra detaljer ur bibeltexterna, som även vana bibelläsare lätt missar.

– Det här är inte främst en trivselsamling för att vi ska fastna i det som varit. Vi lever i en allvarlig tid, då det är viktigt att leva i förnyelse och att vinna människor för Guds rike, förkunnade Marcelind med stort engagemang.

Efteråt bad vi konferensgeneralen Donald Bergagård kort sammanfatta sina intryck.

– Jag är mycket nöjd med konferensen. Vi har upplevt att Gud har talat till oss genom en förkunnelse som inspirerat till förnyelse och efterföljelse av Jesus i det viktiga uppdrag han gett oss. Nu planerar vi för fler samlingar, och kommer att arbeta aktivt på att inspirera en yngre generation för det vi brinner för.

KD: Öppna Sollefteås förlossning igen

Politik. Kristdemokraterna vill ha en nationell plan för förlossningsvården. Den kan bli ett första steg i... måndag 8/8 14:34

Ett frimodigt alternativ lyser tyvärr med sin frånvaro

Ledare Det är snart inte mer än en månad kvar till höstens val den 11 september. Redan om drygt två veckor... lördag 6/8 00:00

Ett miljökrig riktas mot stora medborgargrupper

Ledare Det pågår ett miljökrig mot de stora medborgargrupperna i det västerländska samhället och mot basen... fredag 5/8 00:00

L vill se ordningslyft i skolan

Politik. Liberalerna föreslår ett ”ordningslyft” för studiero i skolan. Partiet vill att alla skolor skriver... måndag 8/8 14:30
E-tidning
Under perioden 20 juni–19 augusti är kundtjänst endast öppen vardagar kl 10–12.
Magasin
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier