Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tvingades hjälpa dem som mördat hans kristna syskon

Vad menas med att älska sina fiender? Omfattar det nödhjälp till upprorsmakare som angriper kristna? – Bibeln ber oss att älska våra fiender och att be för dem. Men det är något helt annat att bli utmanad att göra det i praktiken, säger Munther Namat, ledare för det Jordanska bibelsällskapet.

Reportage · Publicerad 09:00, 30 okt 2018

I september 2013 angrep islamistiska rebellgrupper den antika kristna staden Maaloula i Syrien. De orsakade stor skada på de gamla kyrkorna och klostren i staden, men ännu värre var att tretton människor miste livet och att tolv nunnor kidnappades.

En tid därefter befinner sig en anställd hos det Jordanska bibelsällskapet på besök hos en flyktingfamilj som har anlänt från Syrien. Där råkar han höra ett samtal som får honom att rysa. Han förstår att män i den här familjen deltog i angreppet på Maaloula; de kämpar för någon av rebellgrupperna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...