Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Tvingades hjälpa dem som mördat hans kristna syskon

Vad menas med att älska sina fiender? Omfattar det nödhjälp till upprorsmakare som angriper kristna? – Bibeln ber oss att älska våra fiender och att be för dem. Men det är något helt annat att bli utmanad att göra det i praktiken, säger Munther Namat, ledare för det Jordanska bibelsällskapet.

Reportage · Publicerad 09:00, 30 okt 2018

I september 2013 angrep islamistiska rebellgrupper den antika kristna staden Maaloula i Syrien. De orsakade stor skada på de gamla kyrkorna och klostren i staden, men ännu värre var att tretton människor miste livet och att tolv nunnor kidnappades.

En tid därefter befinner sig en anställd hos det Jordanska bibelsällskapet på besök hos en flyktingfamilj som har anlänt från Syrien. Där råkar han höra ett samtal som får honom att rysa. Han förstår att män i den här familjen deltog i angreppet på Maaloula; de kämpar för någon av rebellgrupperna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...