Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tog semestern att besöka utvisade

Många flyktingar som fått lära känna Jesus och andra kristna, har tvingats lämna Sverige. Men i somras fick några av dem uppleva att de inte är bortglömda. Krister och Marie Jönsson satte sig i en tjugo år gammal bil och körde genom Europa för att hälsa på. – Behoven är stora, våra besök uppskattades, säger Krister Jönsson.

Reportage · Publicerad 09:00, 5 sep 2019

Bakgrunden till resan var att Krister och Marie Jönsson, som bor i Timrå, de senaste åren ägnat en stor del av sin fritid åt att hjälpa persisktalande människor, som kommit från Afghanistan, att integreras i Sverige. 2015 tog paret hand om en afghansk kille, som nu är deras son, och sedan har det fortsatt.

– Flera år innan dess upplevde vi att Gud gav oss en kallelse att jobba med människor utanför Sveriges gränser, berättar Krister.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...