Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Svenskar är nyfikna på den kristna tron”

Sverige må anses sekulariserat, men Jan-Eric Jarny har ofta sett hur det tydliga vittnesbördet om Jesus tas emot med respekt, även i ”maktens korridorer”. För en tid sedan tilldelades han Karlskrona Stadsbudskårs ”Ovanligt-bra-stipendium”, för sitt mångåriga sociala arbete på kristen grund.

Reportage · Publicerad 11:08, 4 jun 2019

Tidigt i somras var Jan-Eric Jarny ute på promenad då han lade märke till att en av killarna som brukar hålla till under bron invid det stora köpcentret var så svårt plågad av sitt alkoholmissbruk att det började bli akut fara för hälsa och liv.

I samma veva föreslog barnbarnet Philip att morfar Jan-Eric samt mormor Ulla skulle åka till Öland för lite sol och bad då den svenska försommaren var stekhet. Philip sökte på internet efter boende att hyra, men inget verkade vara ledigt. Då ringde Jan-Eric till en bekant, en föreståndare på ett behandlingshem på Öland, och frågade om denne hade något tips på boende.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...