Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

”Svenskar är nyfikna på den kristna tron”

Sverige må anses sekulariserat, men Jan-Eric Jarny har ofta sett hur det tydliga vittnesbördet om Jesus tas emot med respekt, även i ”maktens korridorer”. För en tid sedan tilldelades han Karlskrona Stadsbudskårs ”Ovanligt-bra-stipendium”, för sitt mångåriga sociala arbete på kristen grund.

Reportage · Publicerad 11:08, 4 jun 2019

Tidigt i somras var Jan-Eric Jarny ute på promenad då han lade märke till att en av killarna som brukar hålla till under bron invid det stora köpcentret var så svårt plågad av sitt alkoholmissbruk att det började bli akut fara för hälsa och liv.

I samma veva föreslog barnbarnet Philip att morfar Jan-Eric samt mormor Ulla skulle åka till Öland för lite sol och bad då den svenska försommaren var stekhet. Philip sökte på internet efter boende att hyra, men inget verkade vara ledigt. Då ringde Jan-Eric till en bekant, en föreståndare på ett behandlingshem på Öland, och frågade om denne hade något tips på boende.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Hallå där Johannes Magnusson...

... som fått jobbet som ny verksamhetsledare för Pingst utbildning. tisdag 7/7 00:00

Det är hög tid att pressa Kina

Ledare Den nya stormakten Kina toppar våra nyhetssidor – och det är inte goda nyheter. Varken när det... tisdag 7/7 07:15

”Mer konsekvent att förbjuda abort”

Kritik. Läkaren och debattören Kajsa Dovstads argument för fri abort ända fram till födelsen håller inte,... måndag 6/7 18:01
E-tidning
Senaste magasinen