Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Strändernas ö bjuder på säregen natur

Vilka stränder! Det är de kritvita och guldgula sandstränderna som lockar turister till Fuerteventura. Fast inlandets 158 nyanser av brunt är också fascinerande. En kanarieö så helt olik sin sydvästliga granne Gran Canaria. Likheten med Mars, eller för all del sin norra granne Lanzarote, är nog större.

Reportage · Publicerad 09:00, 27 nov 2018

Så fort vi lämnar kusten och turistområdena med vår hyrbil känns det som om vi vore på Mars, eller månen. Inte ett träd så långt ögat når. Kalt och småkuperat, på sina håll sticker även stora berg upp ur jorden. Det ser nästan ut som om jättesorkar har varit och bökat här.

På Fuerteventura kan man tala om nyanser av brunt. Ljusbrunt, rödbrunt, gulbrunt, svartbrunt, orangebrunt, grönbrunt, mörkbrunt och alla nyanser där emellan. Här och var en samling med några vita hus, ibland en lite större ort. Vi passerar en del av dem en söndag, och sömnigare platser får man leta efter.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...