Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sköna Blekinge räcker långt som semestermål

– Det var så fantastiskt vackert, nästan lika fint som hemma i Blekinge! Så sade mina svärföräldrar en gång när de skulle beskriva sin senaste utlandssemester. Ja, varför ska man åka utomlands när man ”svemestra” i Blekinge?

Reportage · Publicerad 07:32, 18 jun 2019

Blekinge är ett av landets minsta landskap och brukar kallas ”Sveriges trädgård”. Naturen erbjuder både skogsbygder, jordbrukslandskap och skärgårdsöar.

Långt tillbaka i tiden var Blekinge ett område som Sverige och Danmark slogs om, men sedan freden i Roskilde 1658 är det svenskt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....