Var ständigt vakna och be om kraft att undfly allt som ska ske och kunna bestå inför Människosonen.
Lukasevangeliet 21:36

Världen idag

Sjukhuspastorn: ”Att sörja är ett sätt att umgås med förlusten”

Sorgen är alltid speciell för den enskilde. Ändå finns det saker som förenar, och den har fyra uppgifter att lösa, menar Roger Samuelsson, sjukhuspastor och psykoterapeut.

Reportage · Publicerad 11:20, 1 nov 2019

Under 18 år på sjukhuset har Roger mött många sörjande, och han säger att sorgen kan se väldigt olika ut. Han brukar använda en bild som vuxit fram i hans tanke:

Sorgen är som att vara i ett helt mörkt rum. Först kan man bara skönja konturer av fönster och dörr, sedan ser man att det tränger in lite ljus, man hittar en fönsterglugg. Efter en tid klarar man att titta i gluggen och se hur livet pågår. Snart ser man ett handtag på dörren och gläntar på den korta stunder för att släppa in ljus och atmosfär.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Iran anklagas för mörkläggning av virusutbrott

Coronaviruset. Flera iranska högt uppsatta politiker uppges ha smittats av det nya coronaviruset Covid-19 och Iran har nu den högsta officiella virus-relaterade...

Israeliskt framsteg i jakten på coronavaccin

Forskning. Forskare i Israel tror sig vara nära ett genombrott i arbetet med att få fram ett vaccin mot coronaviruset. Enligt Jerusalem Post är förhoppningen...
E-tidning