Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Ser hur Gud kan vända det onda till något gott

Det senaste året har varit tufft för SOS-ledaren Johannes Amritzer, med allvarliga trafikolyckor med såväl fara för liv som medförande stora förluster för organisationen. Men genom allt har han ändå sett Guds omsorg och trofasthet. Och han ger inte upp.

Reportage · Publicerad 13:26, 1 mar 2019

Det passar bra att vi möts på Stockholms Central, eftersom evangelisten och församlingsledaren Johannes Amritzer ofta är på resande fot. Sedan 1996 har han verkat genom missionsorganisationen, och sedermera även församlingen SOS och arrangerat enorma kampanjer där tusentals människor kommit till tro och blivit helade.

Att det skulle bli så, fanns väl inte ens på kartan för den lille pojke som kom till Sverige med sin nyskilda svenska mamma efter sex år i pappans Österrike.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Ledare Abortfrågan. Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är...