Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Second hand i Kungsör: Återvinning biblisk tanke

På Kungsörs Återvinning & Secondhand genererar använda prylar och material såväl bistånd och hjälpsändningar som rehabilitering och arbetstillfällen.

Reportage · Publicerad 00:00, 14 mar 2018

Kungsörs Återvinning & Secondhand är en verksamhet som initierats av Centrumkyrkan i Kungsör och som nu fått många förgreningar. Verksamheten startades av Arne Akervall 1996, och 2008 anställdes Anders Olofsson som föreståndare, vilket han förblev tills pensioneringen 2015.

– Arbetet har tillfört så mycket tillfredsställelse och glädje. Jag gillar att jobba med människor och vara till nytta, säger han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...