Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Så fick genusideologin sitt fäste i Sverige

Hur har genusideologin kunnat få så starkt inflytande över utbildning, politik och kultur? Enligt den kristne samhällsdebattören Per Ewert är det ingen slump. Genusteorierna drivs av starkt ideologiskt drivna personer påhejade av politiker och medier, menar han.

Reportage · Publicerad 15:09, 28 jan 2019

Förskolor, universitet, kultur och politik är i dag starkt präglade av genusideologiska idéer. Orsaken till detta finner man i historien, menar Per Ewert, direktor för det kristna forskningsinstitutet och tankesmedjan Claphaminstitutet samt ledarskribent på Världen idag.

– Genusvetenskapens grundtankar ligger väldigt nära det normkritiska, postmoderna perspektivet. De senaste decenniernas starka tillväxt för genusperspektivet har också blivit en naturlig fortsättning på det marxistiska perspektivet, säger han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...