Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Så fick genusideologin sitt fäste i Sverige

Hur har genusideologin kunnat få så starkt inflytande över utbildning, politik och kultur? Enligt den kristne samhällsdebattören Per Ewert är det ingen slump. Genusteorierna drivs av starkt ideologiskt drivna personer påhejade av politiker och medier, menar han.

Reportage · Publicerad 15:09, 28 jan 2019

Förskolor, universitet, kultur och politik är i dag starkt präglade av genusideologiska idéer. Orsaken till detta finner man i historien, menar Per Ewert, direktor för det kristna forskningsinstitutet och tankesmedjan Claphaminstitutet samt ledarskribent på Världen idag.

– Genusvetenskapens grundtankar ligger väldigt nära det normkritiska, postmoderna perspektivet. De senaste decenniernas starka tillväxt för genusperspektivet har också blivit en naturlig fortsättning på det marxistiska perspektivet, säger han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...