Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Predikar evangeliet över satellit – och med pensel

Reza Safa är ex-muslimen som blev frälst i Uppsala på 80-talet och som sedan sålde porträtt till turister på gatan i Spanien för att finansiera sitt missionerande bland iranier. Sedan 2003 når han dagligen miljoner iranier via satellitsändningar, och hans målningar har fått snurr på sociala medier.

Reportage · Publicerad 08:00, 24 jul 2019

Reza Safa växte upp i ett religiöst hem i Teheran, Iran, men reste i slutet av 70-talet till USA för att studera. När Ayatollah Khomeini kom till makten i samband med revolutionen 1979 återvände Reza till Iran, eftersom han ville engagera sig i det som hände där.

Men det blev inte som han hade tänkt sig.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...