Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Pannkakskyrkan gjorde turnéstopp på Åhus beachhandboll

Mitt i folkfesterna i sommar-Sverige finns de och människor låter dem ofta få veta att deras närvaro är uppskattad. Unga människor är ute på tour med Pannkakskyrkan och bjuder in medmänniskor till kamratskap, samtal, förbön och gratis pannkakor.

Reportage · Publicerad 08:00, 25 jul 2019

Reach, som är namnet på Pannkakskyrkans riksorganisation, arrangerar ännu en sommar Sverigetouren, vilket innebär att människor i åldern 16 till 26 år är ute på stora evenemang i sommar-Sverige. Konceptet är att man finns på en plats där människor rör sig och gräddar pannkakor som man bjuder på, vilket ofta leder vidare till ett samtal. Hittills i sommar har man besökt rockfestivalen Sweden Rock i Blekinge, festivalen Lollapalooza i Stockholm, och när det elva personer stora teamet nyligen anlände till skånska Åhus beachhandboll festival passade Världen idags reporter på att komma på besök.

Åhus beachhandboll festival, ett par mil söder om den skånska handbollsmetropolen Kristianstad, är en folkfest som är landets mest kända och uppskattade sommarevenemang inom handbollen. Turneringen spelas i sanden på stranden i Åhus och varje år deltar över 1 400 lag som spelar över 10 000 matcher på de 19 planerna. Festivalen håller på i tio dagar och innefattar såväl barn, ungdomar, bredd som elitspelare på världsnivå. Matcherna avgörs på en betydligt mindre plan än vad som är fallet i handboll inomhus och lagen ställer upp med en målvakt samt tre utespelare. Nära den välbefolkade strandpromenaden till detta stora evenemang, som under veckan besöks av tiotusentals spelare och åskådare, finns elva ungdomar som bjuder på pannkakor, kamratskap, berättar om Jesus och ber för den som så önskar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...