Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Östby lanserar skiva på norska och svenska

David André Östby, 37, är Norges mest kända lovsångsledare. Nu ger han ut sitt sjunde album. För första gången medverkar pappa David Östby, 82, på sonens skiva.

Reportage · Publicerad 17:12, 15 aug 2018

– Det var lite rörande att vara i studion. Jag blev tagen. Texten träffade mig, så det var en fin upplevelse, säger David Östby till norska Dagen.

82-åringen har 65 års erfarenhet som predikant inom pingströrelsen. På sonens album, som heter ”Hele himmelen” kan vi höra predikanten be en bön formulerad som en dikt. Dessutom läser han en bibelvers. Bönen handlar om en människa som vänder sig till Gud och ber om hjälp.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

Stafettväxling. I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare...