HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Öland – ön där solen lyser nästan jämt

Många kristna har semestrat på Öland i årtionden. Klintagården, Löttorps camping och Bödagården lockar med sol och bad, men också med mötesprogram med kända talare och musiker – och inte minst samlingar för barn och ungdomar. Men Öland kan erbjuda mycket mer än möten och badstränder.

Reportage · Publicerad 17:10, 25 jul 2018

Det dammar efter bilen på den lilla grusvägen alldeles bredvid havet. Vi är långtifrån ensamma den här underbara kvällen med klarblå himmel och kvardröjande värme. Vi är på väg för att se på solnedgången vid Byerum på västra sidan av Öland.

Bland raukar och stenrösen sprider folk ut sig med sina engångsgrillar och fikakorgar. Sedan väntar en magnifik solnedgång. Solen går ner över fastlandet, horisonten färgas rödgul och lite till vänster ser vi ”Blåkulla”, det vill säga ön Blå jungfrun sticka upp ur havet som en svart siluett. En bit åt höger på andra sidan Kalmarsund sticker två små torn upp. Det är Oskarshamns kärnkraftverk.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...