Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

”Medier visar ofta bara en sida av saken”

Båda sidor får inte komma till tals, ideologiska uttryck används och stämningsskapande musik förekommer. Det är några exempel på hur svenska medier rapporterar om abortfrågan.

– Det är som om det talas om för oss vilken uppfattning vi bör ha, säger Brita Storlund, kommunikatör på organisationen Människovärde.

Reportage · Publicerad 06:50, 28 jan 2022

När SVT rapporterade om Polens nya abortlag, som har till syfte att skydda foster med kromosomavvikelser, fick kritiker till lagen komma till tals i både tv-inslag och webbartiklar. Bland dem som intervjuades fanns människor som protesterade mot lagen, en jurist som sade att beslutet var ”förödande”, en Europa­råds­kommissionär som sade att det var ”en sorglig dag”, och en sociologidocent som riktade kritik mot abortkritikerna.

I inga av dessa inslag eller artiklar fick någon person som var positiv till lagen komma till tals – men i en av artiklarna återgavs politikernas ståndpunkt i en kort mening.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00