Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Med Guds kreativitet i trädgården

Mats Hedenby har varit både antikhandlare och kriminell och blev fängelsepastor på det fängelse där han själv varit fånge. Därtill startat bemanningsföretag och arbete för att hjälpa människor tillbaka till ett värdigt liv. Nu leder han ett rikstäckande trädgårdsföretag med målet att 20 procent av vinsten ska gå till utsatta människor.

Reportage · Publicerad 08:44, 3 maj 2018

Den unge Mats Hedenby fick ingen bra start på livet. Med en mamma som var alkoholist, våld i hemmet och dålig kontakt med sin pappa var han redan från tidiga år i riskzonen för att hamna i fel sällskap.

Uppväxten gjorde hans inre kaosartat och skolåren laddade med konflikter. Han blev ofta utkörd från lektionerna, vilket gjorde honom än mer utsatt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...