Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Maria Isabel vill rädda barnen via konsten

Den fadderbarnsverksamhet som svenska Ankarstiftelsen bedrev i Colombia på 90-talet blev Maria Isabel Mesas räddning. I dag arbetar hon själv genom Ancla Center med barn i Medellins utkanter som lever under en liknande situation som hon själv var utsatt för en gång.

Reportage · Publicerad 09:00, 20 apr 2018

En taxi tar mig till slumområdet Santo Domingo, högt upp på bergsluttningarna av Medellin, Colombia. Chauffören ser frågande ut över destinationen och förklarar, på bruten engelska, att han inte tänker köra ända fram, utan att jag får ta mig fram på egen hand sista biten; han tänker inte riskera sin bil i ghettot.

Flera äldre kvinnor kommer fram och tigger pengar. Det är uppenbart att jag inte är härifrån.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...