Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Mångårigt hjälparbete i Rumänien engagerar hela bygden

Vid second hand-butiken Hjälpen ser det ut som i många andra butiker av samma slag. Men bakom prylar, kafé och sortering finns även ett stort och mångårigt ideellt arbete i Rumänien, där Guds kärlek når enskilda familjer genom såväl sjukvård som missbruksprojekt. Och allt utgår från lilla småländska Ölmstad.

Reportage · Publicerad 14:38, 11 dec 2018

Trailern rullar in på den stora planen en lördag, några timmar innan butiken Hjälpen ska öppna i lilla Ölmstad, mellan Gränna och Huskvarna. Ut hoppar chaufförerna Klas-Åke ”Klasse” Lennartsson och Henrik Rydberg. De har just kommit tillbaka från en tiodagarsresa till Rumänien.

Klasse har kört flera gånger per år sedan 1990, men för Henrik var detta en ny upplevelse. Omtumlande. Känslorna är stora och starka.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...