Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Kristna ”Dude Perfect” har 50 miljoner följare på Youtube

De slår världsrekord, tävlar i hinderbanor, gör galna basketskott och virala humorklipp. Fem amerikanska killar som började lägga upp videos på Youtube på skoj har i dag en kanal som är ett globalt fenomen med miljarder visningar. Men det viktigaste är ändå något annat.

– Allt annat bleknar i jämförelse med Jesus Kristus, säger Cody Jones, en av medlemmarna i ”Dude Perfect”.

Reportage · Publicerad 07:00, 29 okt 2021

Jag lärde känna videoplattformen Youtube i vuxen ålder och använder sajten sparsamt. Men med en nio- och en tioårig grabb i huset kommer önskemålen att titta på Youtube allt oftare.

Som alla vet är det dock inte bara trevliga och oskyldiga videor som cirkulerar på nätet. Mitt bland gulliga husdjur och pyssel kan något som inte alls passar barnaögon (eller några ögon alls) dyka upp. Ofta har jag och min fru därför svarat två saker när våra barn frågar om de kan få se på Youtube: ”Nej” eller ”Bara 'Dude perfect' i så fall”.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10