Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Krigsdagböcker vittnar om legendarisk julfred

I den klassiska romanen På västfronten intet nytt skriver den tyske författaren och veteranen Erich Maria Remarque om första världskriget som "hela mänsklighetens katastrof”. Likväl är det samma konflikt som ger oss ett legendariskt julfirande, som visar på mänsklighetens förunderliga djup.

Reportage · Publicerad 09:00, 21 dec 2017

Varje år lägger Sir Andrew Hamilton en krans vid minnesmonumentet över första världskriget i sin lilla engelska by – en hyllning till den farfar han knappast kände.

– Jag minns bara en gammal man som ropade mycket eftersom han var döv, han förlorade sin hörsel under första världskriget. Så han var faktiskt ganska skrämmande, säger Andrew.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...