Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

"Med dagens teknik går det allt snabbare, och jag tror uppdraget snart kan vara slutfört", menar Karl Härgestam. Foto: Börje Norlén

Karl Härgestam vill nå längre med evangeliet

En gång i tiden var Sverige en pionjär för världsmission, ett exempel som världen såg upp till. Detta arv vill Karl Härgestam nu föra vidare genom att ta den moderna tekniken till hjälp.

Reportage · Publicerad 10:01, 26 jan 2017

Många år i USA till trots behöver Karl Härgestam bara öppna munnen för att avslöja sitt norrländska ursprung. Han bekräftar att han har rötterna i norra Sverige, Storuman i Lappland, närmare bestämt. Där växte han upp i en pingstvänsfamilj, blev tidigt döpt och kom med i församlingen med en trygg tro på Gud.

Men i tonåren drev Karl iväg från Gud, som han beskriver det, även om han fortfarande hade sin tro och deltog i kyrkans aktiviteter.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

Prisceremoni. För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en...