Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Johannes halkade in från gatan och mötte Jesus

Han sökte efter något som han absolut inte trodde stod att finna i den kristna tron. Men en dag mötte han några Jesu efterföljare som visade honom kärlek. Snart fann han livets väg som ledde bort från ångest och ensamhet. – Guds kärlek är så stor, säger Johannes Axelsson.

Reportage · Publicerad 09:00, 20 dec 2018

25-årige Johannes Axelsson promenerade ensam på gågatan i centrala Växjö, så som han ofta gjorde för att skingra sina tankar, och det är ingen överdrift att påstå att han plötsligt ramlade rakt in i Guds rike.

– Så var det, jag råkade dyka in när församlingen Hope Church i Vetlanda höll sitt allra första möte i Växjö, i biografens lokaler mitt på gågatan, berättar han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ockupationen som inte existerar

Israelkommentar Israelkommentar. Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Men jag vill påstå att valet av terminologi säger minst lika mycket, om inte mer. Terminologi är...

Marcus Bloom, 40 år

Missionär. När evangelisten Marcus Bloom nu fyller 40 år firar han med en stor missionsfest. Hans passion är att predika för onådda folk och allt han önskar sig...