Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Jesusmöte början på företagsdröm

Det fanns en tid då Johan Nordenlings enda drivkraft till arbete var att kunna vara ledig och ha roligt. I dag är han en hårt arbetande företagare med önskan om att skapa arbetstillfällen, ge tionde och vara till välsignelse.

Reportage · Publicerad 09:00, 22 mar 2018

Det är inte bara fotspår i nyfallen snö som leder in till den centralt belägna arbetsplatsen i Örebro. Även järnvägsspår går in i Euromaint Rails verkstad. Här rustas och underhålls lok som rullat på räls i hela Sverige.

– Det kan vara lok som är krockade och som behöver ganska omfattande reparation, eller bara vanligt underhåll efter normalt slitage och rostskador, berättar Johan Nordenling, vars företag Örebro svetsteknik är inhyrt för jobbet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...