Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

”Jag vill vara en röst för den som ingen röst har”

Musikglädje rinner i ådrorna på Cornelia Sander och den har tagit henne in på prestigefyllda utbildningar och på scener runt om i Sverige och världen. Men i en musikbransch präglad av yta, pengar och vassa armbågar har hon måst lära sig välja mellan hjärtevägen och karriärvägen.

Reportage · Publicerad 07:00, 17 maj 2023

Vi har stämt träff i studion, där hon just nu gör praktik hos den kristna musikproducenten Johan Åsgärde. Lokalerna ligger högst upp i ett hus på det gamla regementsområdet i Örebro. Cornelia Sander, 32 år, hälsar välkommen och visar in i ett stort rum som rymmer soffor och piano. Här träffas den kristna gemenskapen ”Noise Village”, som också ger ut musik. 

Cornelia är berest och det tar ett tag att få grepp om alla städer och länder hon bott i. Men för tillfället går hon sista året på den eftertraktade skolan Musikmakarna i Örnsköldsvik. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Texas stoppar skolböcker med sexuellt innehåll

USA. Böcker med ”sexuellt explicit” material ska förbjudas från skolbibliotek i Texas, enligt en ny lag... tisdag 30/5 11:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00