Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

”Jag blev arresterad och torterad av Hamas”

Han har gjort sig ett namn genom att kritisera Hamas i sociala medier. Nyligen blev Mohamed Msallam (25) arresterad för sjätte gången, gripen för ”missbruk av teknologi”.

Reportage · Publicerad 09:00, 18 nov 2018

Nakna och kyliga väggar, endast avlösta av ett litet fönster övertäckt med en foliefilt, ramar in den trånga fängelsecellen i Gaza. Han är utlämnad till sig själv. Ensam. Ända tills han får ett oanmält besök.

En man kommer in i rummet. Med sig har han en hink med vatten, som han häller ut över det redan fuktiga golvet. Därefter vänder han och går.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...