Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Hjärtat som fann vägen till Jerusalem

I staden där det aldrig riktigt är fred, staden som kung David förklarade som huvudstad för kungariket Israel för 3 000 år sedan, där fann den unga konstnärinnan det hon sökte.

Reportage · Publicerad 07:50, 14 maj 2019

Året är 1973 och platsen en liten småstad i Småland. Birgitta Yavari, som hon då hette, ställer in resväskan i sin blå Folkvagnsbuss och tar en sista titt på sin hemstad, Vetlanda, samhället med de många Amerikafararna. Nästan hundra år senare är det Birgittas tur att åka, men hon far österut.

Tillsammans med sin sjuåriga dotter, en hund och en alkoholiserad 18-årig kvinna, som ingen klarar att hantera, gör sig Birgitta redo för sitt livs resa. Hon är på jakt efter den fullkomliga kärleken. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...