Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Hjälper krigsdrabbade barn att ta igen missad skolgång

De började i det lilla med skol-tv för de allra minsta. Nu satsar den kristna tv-stationen SAT-7 på en egen kanal som ska hjälpa flyktingbarn att ta igen missad skolgång.

Reportage · Publicerad 10:06, 22 maj 2018

SAT-7 Academy heter kanalen det satsas på stort. Den är ett direkt svar på en av flyktingkrisens stora tragedier: att krig har tvingat hela 13 miljoner barn från sina skolor i Mellanöstern och Nordafrika. Det pratas om en förlorad generation av unga som växer upp utan att kunna läsa och skriva.

– Det var flyktingkrisen som skapade det akuta behovet, men även utan krisen skulle det ha funnits behov av en kanal som denna, säger Juliana Sfeir, ansvarig för SAT-7 Academy.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...